Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

 

Porregratin med skinke

Beskrivelse


 

 

Ingredienser

3 spsk. smør + lidt ekstra
1-2 dl rasp
3 store porrer
Salt og peber
¾ dl hvedemel
2 dl mælk
3 æg

Tilbehør:
200 g kogt skinke
Sennep
Kogte kartofler eller rugbrød

Fremgangsmåde

Smør et stort ovnfast fad med smør og drys det med rasp.
Skær porrerne i tykke ringe og skyl dem grundigt.
Kom dem i en gryde, drys med lidt salt og kom 3 dl vand i bunden.
Kog porrerne i ca. 5 min. Gem kogevandet og lad porrerne dryppe af i en sigte.

Lad smørret bruse op i en gryde, tilsæt melet og rør det grundigt sammen.
Spæd med først 2 dl porrevand og siden med mælk, til du får en tyk, blank sauce.
Lad saucen koge i 5 min. under omrøring.
Tag den af blusset og lad den køle lidt af.
Del æggene og pisk hviderne stive.
Rør æggeblommerne i saucen og smag til med salt og peber.
Vend æggehviderne i saucen og vend derpå porrerne forsigtigt i dejen.
Bred dejen ud i fadet.
Drys med rasp og dryp med små klatter smør.
Bag gratinen i 20-30 min. ved 180°, til den er gennembagt, sprød og lysebrun på toppen.

Servér gratinen med skinke, sennep og kogte kartofler eller rugbrød.