Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

 

Klostergryde

Beskrivelse

 

 

 

Ingredienser

600 gram Svinemørbrad, afpudset
Smør
150 gram Cocktailpølser
300 gram Champignoner
100 gram Bønnespirer
2 Grøn peberfrugt

40 gram Smør
200 gram Bacon i tern
200 gram Perleløg, dybfrost
5 dl. Kaffefløde 9%
2 spsk. Paprika, edelsuss
2 spsk. Hvedemel
70 gram Tomatpure. koncentreret

Fremgangsmåde

Mørbraderne skæres i medaljoner de brunes og steges, derefter lægges de i et fad.
Champignon og grøn peber skæres henholdsvis i skiver og tern, og sauteres sammen med cocktailpølser og
bønnespirer. De hældes derefter over medaljonerne.

Sauce:
Løg og finthakket bacon sauteres. Tilsæt derefter ca. 40 g. smør.
Tilsæt derefter mel, paprika, tomatpuré og fløde, tilsmag med salt og peber.
Saucen koges godt igennem som gammeldags opbagning

Tilbehør:
Pommes frites og ærter.
Man kan også bruge ris i stedet for.

Tips:
Det er ikke en gryderet, så derfor serveres saucen ved siden af.