Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
|
Beskrivelse |
|
|
|
800 gram Kalvetykkam
Krydderipose:
2 laurbærblade
1 Nelliker, hele
2 fed Hvidløg
1 kvist Timian, tørret
10 Peberkorn, hvide
Garniture:
250 gram Gulerødder
2 Persillerod
250 gram Skalotteløg
1 bdt Grønne asparges
200 gram Friskbælgede ærter
Opbagning og Liering:
50 gram Smør
60 gram Hvedemel
3 Æggeblomme
1 dl. Kaffefløde 9%
1 Citron, saften heraf
Salt
Peber
Pynt:
Persille, frisk
Ramsløg
Tilbehør:
1000 gram Kartofler nye
Kalvekødet skæres i store tern som kommes i en gryde med usaltet, koldt vand,
så det dækker, og lad det
koge op.
Tag kødet op, skyl det og kom det i gryden med et nyt hold vand, så det dækker,
og kom en smule salt i.
Lad det koge op, skum af.
Tilsæt gulerødder, persillerøder, løg og krydderiposen, når vandet koger igen skrues ned og det simrer til kødet er mørt 2-3 timer. Grøntsagerne tages op efterhånden de er møre.
Kødet tages op og stilles overdækket. Krydderiposen tages op og smides væk, og suppen bages nu op til sauce med smør og mel og koges jævn grønne asparges skåret i skrå stykker koges med et par minutter.
De kogte grøntsager skæres i mindre stykker. Kom dem i saucen sammen med kødstykkerne og de grønne ærter og lad det hele småkoge i ca. 3-4 minutter.
Æggeblommerne, kaffeløden og citronsaften røres sammen og hældes nu, under
omrøring, ned i frikasseen.
Den varmes op igen - denne gang uden at koge. Smag til med salt og peber.
Serveres med nye kartofler og et drys persille.