Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

 

Kåldolmere

Beskrivelse

 

 

 

Ingredienser

1000 gram Hvidkål
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
400 gram Løg
3 spsk. Persille, frisk
Salt
Peber
3 spsk. Smør
2.5 dl. Vand
150 gram Bacon i tern
200 gram Løg
1000 gram Kartofler

Fremgangsmåde

Skil kålbladene og blancher dem i kogende vand ca. 2 min.
Lad dem dryppe godt af.

Bland det hakket kød med løg, persille og krydr med salt og peber.
Fordel kødet på kålbladene og fold sammen.
Ombind evt. med bomuldsgarn.

Smelt fedtstof og brun kåldolmerne let.
Tilsæt vandet og lad dolmerne småkoge ca. 30 minutter under låg.

Skær bacon og løg i terninger. Steg det på en pande og fordel det over kåldolmerne ved serveringen.