Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

 

Jægerschnitzel

Beskrivelse

 

 

   

Ingredienser

600 gram Skinkeschnitzel af inderlår
1 Æg
1.25 dl. Rasp
15 gram Smør
1 spsk. Olivenolie

150 gram Bacon i tern
200 gram Løg
250 gram Champignoner
1 spsk. Tomatpure. koncentreret
1 spsk. Hvedemel
1.25 dl. Vand
1.25 dl. Hvidvin. tør
1 Bouillonterning
Timian, tørret *
Peber
Salt
0.5 tsk. Paprika *
1 spsk. Persille, frisk
2 spsk. Creme fraiche 38 %

Brasede kartofler:
1000 gram Kogte kolde kartofler
25 gram Smør
Salt
Peber

Fremgangsmåde

Bank schnitzlerne med en kød hammer så de bliver flade.
Krydr kødet med salt og peber, vend dem i sammenpisket æg og så i rasp.
Varm olien i en stor pande over middel høj varme.
Steg kødet gyldenbrunt på pande ( 1-2 min. på hver side).
Tag kødet af panden og læg det på fedtsugende papir (køkkenrulle el. lign.)
Hold kødet varmt i ovnen mens saucen laves ( jeg vil foreslå 75 - 100 grader C. alm. ovn.
Sauter (steg under omrøring) bacon tern og hakkede løg gyldne.
Tilsæt champignon i skiver og sauter ved lav varme.
Tilsæt tomat pure og mel og rør let sammen inden vin, vand og krydderier tilsættes. lad saucen simre i 5 min.
Rør cremefraichen i.
Server med brasede kartofler.