Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

 

Fyldt hvidkål

Traditionelt serveres der en hvid mælkesauce til fyldt hvidkål – lavet på kogevandet fra hvidkålen og smagt til med muskat, og kartofler 

Ingredienser  

1 lille hvidkålshoved
ca. 450 gr hakket svinekød
1 revet løg
2-3 spsk hvedemel
1 æg
½ dl mælk
1-2 tsk tørret oregano
75 gr revet ost
salt og peber

Fremgangsmåde  

Halver hvidkålshovedet langs med stokken.
Damp de 2 halvdele under låg i ca. 5 minutter i en grydefuld letsaltet vand.

Har man ikke en gryde, som er stor nok, så må man dampe et halvt hvidkålshoved ad gangen.
Imens hvidkålen dampes røres hakket svinekød, revet løg, hvedemel, æg, mælk, oregano, revet ost og salt og peber sammen.

Skær en ganske lille smule af bunden på hvert hvidkålshoved, så de kan stå solidt uden at tippe og udhul dem med en ske eller en lille kniv – det skal ligne en skål med en ca. 2 cm bred kant.
Fordel farsen i de udhulede hvidkålshoveder, placer dem i et ildfast fad og bag ved 200 grader varmluft i ca 1 time eller til centrumtemperaturen i farsen er på 75 grader.

Drys med friskhakket persille og server med sauce og kartofler.

Tip: