Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

 

Frikadeller med Broccolisalat

Beskrivelse

 

 

 

Ingredienser

Frikadeller
20 grampinjekerner
100 grambacon i tern
100 gramgulerødder
1 stkløg
500 gramhakket svinekød
1 tsksalt
1 stkæg
1 dlmælk
2 spskhvedemel
salt
peber
smør
olivenolie

Broccolisalat
1/2 stkbroccoli
1/2 stkløg- gerne rødløg
100 gramfeta i tern
1 stkæble
50 gramrosiner
2 dlskyr
1 spskakaciehonning
1/2 stkcitron

Fremgangsmåde

Rist pinjekernerne på en tør pande og steg efterfølgende baconternene sprøde.
Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og stil pinjekerner og bacon til side.

Riv gulerødderne på den fine side af et rivejern og hak løget fint.
Rør kødet sammen med salt i en skål.
Rør herefter gulerødder, løg og æg i farsen.

Tilsæt mælk og mel, og rør til konsistensen er som tyk havregrød.
Er den for lind og "vandet", tilsætter du lidt mere mel.
Er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk.
Steg en prøvedelle og smag til med salt og peber, så den smager, som du vil have den.

Steg frikadellerne i en blanding af smør og olivenolie, til de er gyldne.

Del broccolien i små buketter og blancher dem i 30 sekunder i spilkogende vand.
Overhæld dem med koldt vand og dryp dem godt af.
Skær løget i fine tern, hæld vandet fra fetaen, vask æblet og skær det i tern.
Bland det hele sammen med bacon og rosiner i en skål.

Rør en dressing sammen af skyr, honning og lidt citronsaft og smag til med salt og peber.
Vend dressingen med salaten og pynt med ristede pinjekerner.

Server sammen med de sprødstegte deller.