Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

 

Forloren hare

Beskrivelse

 

 

 

Ingredienser

500 g. hakket kalv og flæsk
2 æg
50 g. rasp
50 g. mel
salt- peber
½ dl. piskefløde
½ dl. danskvand
8 skiver bacon

til stegning
2 dl. mælk
2 dl. bouillon

sauce:
½-1 dl. fløde 13%
1-2 tsk. majsstivelse til jævning
salt - peber
½-1 spsk. ribsgele

Fremgangsmåde

Kødet røres sejt med salt.
Æg og fløde røres i.
Derefter mel og rasp.
Danskvand vendes i.

Formes og vikles i bacon.

Brun det i ovnen på midterrillen 15 minutter ved 225 grader.
Dæmp varmen til 160 grader.
Hæld mælk og bouillon ved. Steg ”haren” ca. ½ time ved 160 grader, til farsen er gennemstegt.

Sauce:
Si skyen op i en gryde, pres så meget som muligt gennem sien med bagsiden af en ske.
Varm skyen op og jævn med majsstivelse udrørt i fløde.
Kog saucen igennem og smag til med salt, peber og gele.