Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
|
Beskrivelse |
|
|
|
1 kg. hakket kalv og flæsk fra slagteren
1 dl. sødmælk
2 løg, revet
2 æg
4 spsk. hvedemel
2 tsk. salt
Friskkværnet peber
Lidt rasp til at rulle haren i.
100 g. røget spæk i mindre stykker.
150 g. bacon i skiver.
3 dl. sødmælk.
2 - 2 1/2 dl. piskefløde.
2 spsk. ribsgelé
Sovsekulør
Tilbehør:
Agurkesalat
Tyttebærsyltetøj
Kartofler
evt. waldorfsalat
Rør kødet med mælk, æg, revet løg, salt, peber og hvedemel.
Form kødet til et farsbrød og rul det i rasp.
Læg det i et ovnfast fad, som lige netop rummer det, bliver fadet for stort
fordamper mælken under tilberedningen.
Stik stykker af røget spæk ned i "haren".
Når spækket ligger i overfladen er det lettere at tage ud ved servering.
Drys lidt mere rasp på toppen og læg baconskiver hen over, stik enderne ind
under "haren"
Hæld mælken i bunden af fadet og læg et par skiver spæk i mælken.
Bag ved 200 g. i ca. 50 min.
Endelig IKKE varmluft, så fordamper mælken hurtigt.
Tag fadet ud efter ca. 40 min. og si væden over i en lille gryde.
Imens du laver saucen, stiller du "haren" tilbage i ovnen og giver den 10 min.
mere uden væde.
Tænd evt. for grillvarme til sidst, hvis "haren" mangler sprødhed på toppen.
Hæld fløden ved væden i gryden og tilsæt 2 spsk. ribsgelé samt lidt
sovsekulør.
Varm sovsen godt igennem, smag til med salt og peber og evt. mere ribsgelé.
Jævn evt. med lidt maizena rørt op i vand.
Servér med kartofler, sovs, agurkesalat og tyttebærsyltetøj. Og evt. sprød
salat med mormordressing.