Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
|
Beskrivelse
|
|
|
|
300 g. magert hakket svinekød fx skinkekød
1/2 tsk. groft salt
1 spsk. fintrevet zittauerløg
peber
1/2 tsk. tørret rosmarin
1 æg (str. stor)
1/2 dl. mælk
2 spsk. hvedemel
Kartofler:
1000 g. kartofler i kvarte
25 g. smeltet smør
1/4 tsk. groft salt (drys efter bagning)
Bacon og frugt:
75 g. bacon i tynde skiver
650 g. uskrællede pærer i tern (ca. 2 x 2 cm)
250 g. svesker i halve
1 tsk. fintrevet citronskal
1/2 tsk. groft salt
1 dl. grønsagsbouillon
25 g. smør i mindre stykker
Bagetid:
Sæt pladen med kartofler i en kold ovn. Indstil på 200 grader C. alm. ovn og bag
i ca. 1 time og 20 min.
Farsbrød:
Rør det hakkede kød med salt til kødet er sejt (ca. 1 min.).
Kom løg, krydderier og æg i. Rør mælken i lidt efter lidt.
Rør melet i til sidst.
Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 1/2 time.
Kartofler:
Skyl kartoflerne i koldt vand og tør dem godt.
Vend dem i smeltet smør.
Læg kartoflerne på en bageplade med bagepapir så der er plads til 2 små fade (se
nedenfor).
Bag kartoflerne midt i ovnen.
Bacon og frugt:
Skær bacon i mindre stykker (ca. 2 cm).
Gem 4-5 stykker bacon til farsbrødet.
Læg pærer, svesker, citronskal og salt i et ovnfast fad (ca. 15 x 26 cm).
Hæld bouillonen ved og fordel baconstykker og smør over frugterne.
Farsbrød:
Læg farsen i et ovnfast fad (ca. 13 x 24 cm) og form den til et lille brød.
Læg de resterende stykker bacon ovenpå.
Sæt de to fade ind til kartoflerne efter 1/2 time og bag retten færdig, ca. 50
min.
Ved serveringen:
Læg farsbrødet i et fad med kant og anret bacon og frugt omkring "brødet".
Server kartoflerne i et andet fad og drys med salt.
Tips:
Farsen kan bruges til frikadeller.
Tilsæt 1/2 tsk. groft salt yderligere og steg 6 store frikadeller i smør, ca. 6
min. på hver side (12 min. i alt).