Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

 

Dalgas Gryde

 

Ingredienser  

700 g svinemørbrad (1-2 stk)
1 tsk karry
½ dl olie
1 peberfrugt i strimler
200 g champignon i skiver
1 løg i halve ringe
20 g hvedemel
4 dl hønse- eller svinebouillon (bouillonterning + vand)
½ dl piskefløde
12 skiver bacon
salt - peber

Pynt: 1 pt brøndkarse
2 tomater

Fremgangsmåde  

Mørbraden befries for sener og skæres i små bøffer (ca. 8-10 pr. mørbrad), brunes i olie i en stegegryde eller wok.

Tilsæt løg, champignon og peberfrugt. Steges til det er gyldent.

Tilsæt karry som svitses af et øjeblik. Melet vendes i og røres rundt.

Til sidst tilsættes bouillon og fløde og det hele koges yderligere 5 minutter og smages herefter til med salt og peber.

Anretning:
Anrettes med løse ris, og pyntes af med sprødstegt bacon, brøndkarse og tomat.

Tip: