Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
|
Beskrivelse
Og så kom det svar, som vi alle kender: - ’nååå,
prutkål….?’. Og det er netop, hvad man forbinder
med brunkål, og kålretter sådan generelt, men
specielt brunkål, at man får meget luft i maven.
|
|
Kom baconstave/-strimler på en slip-let-pande og steg store dele af fedtet fra,
de skal ikke være helt sprøde og færdige, blot gyldne og altså let
fedtafsmeltede. Læg dem på fedtsugende papir (køkkenrulle, det specielle
fedtsugende papir findes ikke i DK endnu!).
Snit kål og løg fint.
Varm olie og sirup (hæld først olie i decilitermålet, og dernæst sirup’en, så
slipper det fint, når du hælder det i gryden.
Kom nu kålen ved sammen med enebær, lidt havsalt og godt med peber. Vend det
godt og læg låg på.
Lad retten simre i en time, for svag varme, vend kålen undervejs et par gange.
Smag til, og voila
HUSK: rugbrød og sennep som tilbehør