Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

 

Boller i selleri

Beskrivelse.

 

 

 

Ingredienser

 

Kødboller:
400-500 g. flæskefars (eller kalv og flæsk)
1½ tsk. salt
ca. 1 tsk. peber
1 æg
2-3 spsk. rasp eller mel
1 finthakket løg
ca. 1 dl. mælk

Til selleristuvningen:
1 stort eller 2 små selleri, skrællet og skåret i grove tern.

Til sovsen: Enten en opbagning af margarine og mel eller jævning af maizena og lidt vand.
Evt. lidt mælk eller fløde.

Fremgangsmåde: 

Rør farsen til kødbollerne som en frikadellefars.

Form bollerne med en spiseske og lad dem småsnurre i letsaltet vand i ca. 10 min.

Selleriternene småkoger i letsaltet vand i ca. 10 min.
Man kan evt. koge sellerien først, tage det op og så koge kødbollerne i sellerivandet.

Så laves en god ikke for tynd sovs af kogevandet(opbagning eller med jævning)
Der kan tilsættes lidt mælk eller fløde. Smag sovsen til og kom selleri og kødboller i.

Varm retten igennem.

SERVERING
Serveres som hovedret evt. med en skive rugbrød til.
Man kan også spise kartofler til.

Tips. Skal det gå hurtigt
kan man bruge frosne middagskødboller (Dem fra Mou er gode)