Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

 

Boller i karry gl. opskrift

Beskrivelse

 

 

 

Ingredienser

Fars:
500 g hakket svinekød
1 dl rasp
1 stk løg
1 stk æg
køkkensalt
peber

Sauce:
50 g Smør
2 spsk karry
1 stk løg
1 stk porre
5 spsk hvedemel
1 dl fløde 13%

Fremgangsmåde

Svinekød, rasp, hakket løg, æg, salt og peber æltes sammen til en fars.
Farsen stilles til at hvile i køleskabet i ½ time.

Rul boller i en passende størrelse af farsen.
Kødbollerne koges i letsaltet vand, til farsen er kogt igennem (ca. 5 min.).
Gem kogevandet til karrysaucen.

Sauce: Smelt smørret i en gryde.
Tilsæt karryen og svits den kort.
Hak løg og porre og svits det i smørret.
Tilsæt mel og rør det hele godt sammen.

Nu tilsættes kogevandet fra kødbollerne lidt ad gangen til saucen.
Når der er tilstrækkelig væde i saucen koges den i ca. 12 min.
Smag til med salt og peber, tilsæt fløde og kog saucen op.

Hæld kødbollerne i saucen og servér retten sammen med kogte ris.