Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

 

Blomkålsgratin med skinke

Beskrivelse

 

 

 

Ingredienser

1500 gram Blomkål
Vand
Salt
40 gram Smør
50 gram Hvedemel
4.5 dl. Mælk
Salt
Peber
Muskat
5 Æg
Rasp

Fremgangsmåde

Del blomkålen i halvstore buketter.
Kog dem sprøde i letsaltet vand, ca. 5 minutter.
Tag den herefter op og dryp godt af.

Bag mel og smør grundigt igennem.
Hæld mælk i lidt efter lidt, under omrøring.
Kog saucen igennem et par minutter - til den er jævn. Smag til med salt, peber og revet muskatnød.

Hæld saucen saucen i en stor skål.
Rør æggeblommer i saucen, når den er kølet en del af.
Saucen skal forsat virke tæt og forholdsvis fast.

Pisk æggehviderne stive.
Vend æggehvider i saucen og vend til sidst blomkålshovederne i.

Det hele fordeles i et smurt og raspdrysser ildfast gratinfad.
Fordel et tyndt lag rasp over gratinen og gratiner i ovnen ca. 40 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Serveres med en skive kogt skinke og evt. smørklatter.

Tips:
Der kan eventuelt drysses lidt parmesanost over retten, inden den gratineres.