Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
|
Beskrivelse
|
|
|
|
1500 gram Blomkål
Vand
Salt
40 gram Smør
50 gram Hvedemel
4.5 dl. Mælk
Salt
Peber
Muskat
5 Æg
Rasp
Del blomkålen i halvstore buketter.
Kog dem sprøde i letsaltet vand, ca. 5 minutter.
Tag den herefter op og dryp godt af.
Bag mel og smør grundigt igennem.
Hæld mælk i lidt efter lidt, under omrøring.
Kog saucen igennem et par minutter - til den er jævn. Smag til med salt, peber
og revet muskatnød.
Hæld saucen saucen i en stor skål.
Rør æggeblommer i saucen, når den er kølet en del af.
Saucen skal forsat virke tæt og forholdsvis fast.
Pisk æggehviderne stive.
Vend æggehvider i saucen og vend til sidst blomkålshovederne i.
Det hele fordeles i et smurt og raspdrysser ildfast gratinfad.
Fordel et tyndt lag rasp over gratinen og gratiner i ovnen ca. 40 minutter ved
200 grader C. alm. ovn.
Serveres med en skive kogt skinke og evt. smørklatter.
Tips:
Der kan eventuelt drysses lidt parmesanost over retten, inden den gratineres.