Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Norsk øllebrød

Beskrivelse:

 

 

Ingredienser

2 skiver rugbrød
10 g margarine
15 g sukker
4 dl mælk
1 hvidtøl
5 spsk mel
60 g sukker

Fremgangsmåde

Skær brødet i terninger og bland det med sukkeret. Smelt margarinen på panden, og bag brødet og sukkeret heri ved svag varme.
Afkøl det på panden.
Rør mel og øl til en jævning og bring det i kog under omrøring.
Kog 10 minutter.
Hæld mælken i og giv suppen et opkog.
Smag til med sukker.

Brødterningerne serveres til eller rugbrødstoppe.

Rugbrødstoppe:
Rugbrødet rives, brunes og presses (mens det endnu er varmt) i æggebægre.
Afkøles og vendes ud på et fladt fad.