Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Havregrød

Beskrivelse
Kan også laves uden frugterne

 

 

Ingredienser

4 dl grovvalsede havregryn
8 dl koldt vand
1 dl solbærsaft
1 dl æblemost

2 spsk græskarkerner
1 spsk akaciehonning
2 æbler i tern
1 bk friske, danske solbær eller blåbær

1/2 l vand
1 dl hvidvinseddike
2 æg
5 g chilisalt
5 g Blue Ocean Liquorice
Sådan gør du

Fremgangsmåde

Bland havregryn og vand sammen med solbærsaft og æblemost og kog det, til det tykner.
Husk at røre rundt.
Grøden er færdig på ca. 2-3 minutter, når det koger.

Rist græskarkernerne på en pande til de popper.
Pynt grøden med græskarkerner, lidt honning, æbler og bær på toppen.

Bring så en gryde med vand i kog.
Tilsæt hvidvinseddike og pisk, så det hvirvler.
Læg ét udslået æg i ad gangen, og sørg for, at det hvirvler, så hviderne kommer rundt om blommen.

Tag æggene op med en hulske, og dryp dem af.
Læg dem på toppen af grøden.