Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Øl fondue

 

Ingredienser  
  •  500 ml lys øl
    600 g revet ost (emmentaler)
    Worcestershiresauce
    3 dråber tabasco
    2 fed presset hvidløg
    1 spsk. Maizena
    2 æggeblommer
    2 tsk. hakket persille
    saltkringle (brezel)
    brød
  •  

    Fremgangsmåde  

    Varm øllen sammen med den revne ost i fonduegryden under omrøring.
    Krydr med Worcestershiresauce, tabasco og hvidløg.

    Pisk Maizena i en smule koldt vand og rør det i fonduen.
    Giv et opkog og tilsæt de to æggeblommer.
    Må ikke koge mere. Server drysset med hakket persille.

    Denne fondue må heller ikke koge mere på bordet, altså skal der indstilles på så lav varme som muligt. Skær brød eller saltkringle i stykker og nyd fonduen med det.