Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Pølsefondue med olivensauce

 

Ingredienser  

sauce:
125 g mayonnaise
1 1/2 dl yoghurt
200 g grønne oliven m. piment
1 løg
2 fed hvidløg
salt groftkværnet peber
1 bundt persille

Til fonduen:
200 g grove pølser
250 g ungarske paprikapølser
250 g hvidløgspølser
3/4 liter god kraftig rødvin

Fremgangsmåde  

Tilberedningstid: ca. 1/2 time.
Rør mayonnaise og youghurt sammen.
Skær oliven i små terninger eller hak dem groft.
Pil løget og skær det i små terninger.
Pil hvidløgene.
Rør oliven, løg og presset hvidløg i mayonnaiseblandingen.
Smag til med salt og peber.
Skyld og hak persillen og rør den i.

Skær pølserne i 2 cm. lange stykker og kom dem på fade eller i skåle.

Varm vinen op i en gryde på komfuret. Hæld den i fonduegryden og sæt den på rechauden.

Stik pølserne på fonduegaflerne og lad em simre i den varme vin.
Dyp pølserne i olivensaucen.

Til fonduen kan man servere pickles, syltede agurker, sennep, paprika-relish, sprød nøddesalat, groft brød og øl.