Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Ostefondue

 

Ingredienser  
1 fed hvidløg
4 dl hvidvin
4 tsk citronsaft
350 g Dansk Emmentaler
350 g Samsø
1 spsk maizenamel
1 spsk snaps
1/4 tsk friskkværnet peber
1/4 tsk paprika
franskbrødsterninger


Fremgangsmåde  

En fonduegryde gnides indvendig med hvidløg.
Hvidvin og citronsaft hældes i og varmes op, næsten til kogepunktet over et fyrfad.

Under stadig piskning og ved svag varme tilsættes den fintrevne ost ad 3-4 gange.
Der piskes til ostemassen er helt glat og lige netop kommet i kog.

Maizenamel røres ud i snapsen og tilsættes.
Fonduen koges igennem et par minutter.
Smages til med peber og paprika.

Til ostefondue serveres franskbrød skåret i ret store terninger.

Ostefondue kan tilberedes i en gryde og omhældes til en fonduegryde ved serveringen.