Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Japansk fondue

 

Ingredienser  
400 g oksefilet
200 g tørrede Shiitake-svampe
250 g kinakål
200 g glasnudler
200 g champignon
150 g japanræddike (kinaradise)
200 g frisk spinat
1 dl friskpresset citronsaft
1/2 dl soyasauce
2 forårsløg
4 tsk sesamfrø
1 tsk sukker
1 strøgen spsk. Miso
2 tsk sød risvin el. sherry
1 tsk æblevineddike
1 spsk colmans sennepspulver
1 1/2 liter hønsebouillon


Fremgangsmåde  

Læg oksekødet 2-3 timer i fryseren.
Hæld kogende vand over shiitake-svampene og lad dem stå 1/2 time.

Rens og skyld kinakålen og skær den i strimler.
Hæld kogende vand over glasnudlerne og lad dem stå i 5 minutter.
Skyld svampene og skær dem i små stykker.
Skræld japanraddiken.
Skær 100 g af den i fine strimelerRiv resten fint og kom det i en lille skål.
Skyld spinaten og lad den dryppe tør i en sigte.

Hæld nudlerne til afdrypning i en sigte og klip dem i mindre stykker.
Anret nudler og grønsager på et fad.

Bland citronsaft, soyasauce og 1/2 dl vand og kom det i en lille skål.

Rens forårsløg, skær dem i tyde stykker og kom dem i en lille skål.

Rist sesamfrøene på en tør pande ved jævn varme og stød dem i morteer.
Tilsæt sukker, eddike og sennepspulver og rør det sammen.
Kom det i en lille skål.

Skær kødet i ganske tynde stiver med en skarp kniv.
Læg skiverne på et fad.

Varm bouillonen op i en lav gryde og sæt den på rachauden.
Bland efter smag og lyst grønsager, svampe, nudler og kød i små fonduesigter og dyp dem i den varme bouillon.
Spises med to slags saucer samt reven japanraddike og forårsløg.