Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Pekingsuppe

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

300 g. Kylling eller kalkun
100 g. Bambusskud
2 Æggehvider
100 g. Shii take svampe
100 g. Porre (det hvide)
1 Gulerod
1 håndfuld fine ærter
2 Spsk. olie
1.5 l. Hønsebouillon
20 g. Ris nudler / glas nudler
4 spsk. hvid vermouth (martini)
3 spsk. citronsaft
2 spsk. soyasauce
3 tsk. sambal orlek
4 spsk. Marizena majsstivelse

Fremgangsmåde

Rengør svampene og læg dem i blød i ca. 10 min i lunkent vand.
Derefter skæres de i strimler.
Kyllingen skæres ud i tern, det er vigtigt at de ikke bliver for tykke eller store.
Bambusskuddene skæres ud på tværs i tynde strimler.
Guleroden deles flere gange på langs og der skæres tynde strimer ca. 2 cm lange.
Porren hakkes fint. Bland Vermouth, citronsaft, soya og Sambal Orlek i en skål.

Sæt en gryde på komfuret og tænd på højeste trin i 2 min, olien kommes i og dernæst kyllingen som steges til den er hvid. Dernæst kommes svampene i, lad det svitse i ca. 1 min.
Tilsæt hønsebouillonen og Sambal Orlek blandingen og bambusskuddene, lad det koge ved middelvarme i ca. 10 min. tilsæt dernæst glasnudlerne og lad dem koge med i 2 min.
Tilsæt piskede æggevide, mens der røres i suppen.
Lav en jævning af majsstivelsen, og tilsæt til der er den ønskede konsistens. Flyder æggehviderne oven på, bliv da ved med at røre, de skal nok komme til at ligge i hele suppen. tilsæt porerne og gulerødderne, og suppen er færdig.

Tips:
Man kan med fordel skærer alle tingene op og fryse dem ned, da det tager langtid at skære alle tingene op hver gang, men hvis man skære til flere gange tager det ikke ret meget længere tid.