Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Yakitori - Japanske kyllingespyd |
|
Ingredienser |
Kyllingespyd:
400 g kyllingebryst
16 stk. træspyd
5 spsk. soyasauce
1 dl risvin
3 tsk. sukker
2 tsk. honning
0,5 spsk. olie
1 tsk. maizena
2 stk. porrer
2 stk. peberfrugter
1 pakke ris
Salat:
100 g bønner
3 stængler bladselleri
0,5 stk. agurk
4 stk. gulerødder
100 g bønnespirer
Dressing:
1 dl kold hønseboullion
1 dl soyasauce
2 spsk. citronsaft
1 spsk. vineddike
2 spsk. risvin
Fremgangsmåde |
Kyllingespyd
Pensl træspyddene med soyasauce.
Tænd for grillen i ovnen.
Kom soyasauce, risvin, sukker, honning og olie i en gryde og brige saucen i kog.
Lad den koge ved svag varme i cirka 5 minutter.
Rør 1 tsk maizena ud i tre spsk koldt vand og kom det i saucen, så den bliver
lidt tykkere.
Rens peberfrugterne og skær den i ca 2X2 cm tern.
Rens porrerne og skær dem ud i 2 cm tykke skiver.
Skær kyllingekødet i små stykker.
Tag træspyddet og kom skiftesvist kylling, porre, kylling, peberfrugt og kylling
på.
Læg spyddene på en rist og sæt dem midt i den forvarmede ovn.
Steg et minut på hver side, tag spyddene ud, pensl med saucen og gril til kødet
er stegt.
Det tager cirka 5 minutter.
Kog risen efter anvisningen på pakken.
Salat:
Kom lidt vand og et nip salt i en gryde og damp bønnerne i et par minutter.
Skræl gulerødderne.
Skær gulerødder, bladselleri og agurk i skrå skiver og derefter i tynde stænger.
Bland grøntsagerne i en skål sammen med de skyllede bønnespirer.
Dressing:
Rør alle tingene sammen i en skål.
Hæld lidt af dressingen over salaten og sæt resten ind i en skål.
Tip: |