Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Spicy Thaisuppe med kylling og nudler

 

Ingredienser  

1 spsk olie
2 tsk frisk ingefær, fintrevet
1 løg, finthakket
2 stk kyllingebryst, skåret i mundrette stykker
2 spsk fish sauce – kan udelades
1-2 tsk rød karrypasta – afhængig af styrke og smag og behag
8 dl kyllinge- eller grønsagsbouillon – evt. vand + bouillonterning
1 ds kokosmælk
½ pk tørrede nudler (ca 125 gr)
2 gulerødder, skrællede og skåret i tynde stave
1 peberfrugt, skåret i strimler
1 bk sugarsnaps (ca 150 gr) – skåret i strimler
3 stængler forårsløg, skåret i tynde ringe
1-2 spsk limesaft
1 nip sukker
salt
evt. saltede caschewnødder til servering


Fremgangsmåde  

Varm olien op i en gryde og svits revet ingefær og hakket løg heri.

Tilsæt kylling og brun kødet godt, inden fish sauce og rød karry tilsættes.
Der kan tilsættes mere karrypasta til sidst, hvis suppen ønskes stærkere.
Hæld bouillon og kokosmælk i gryden og bring blandingen i kog.
Kom nudler og gulerødder i gryden og lad blandingen koge i et par minutter.
Rør godt rundt, så nudlerne adskilles og tilsæt herefter peberfrugt, sugarsnaps og forårsløg og kog i yderligere et par minutter – grønsagerne skal gerne have lidt bid ved servering.

Smag til med limesaft, sukker og salt og server den rygende varme suppe med ristede, saltede cashewnødder på toppen og evt. en limebåd, så man selv kan presse lidt mere saft udover suppen.

Tip:
Hold evt lidt af de snittede grønsager tilbage og blancher dem ved at komme dem i en si og overhælde med kogende vand. Pynt med de blancherede grønsager og cashewnødderne på toppen af suppen.