Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Beskrivelse |
|
|
|
1 porre
2 forårsløg
1 løg
3 gulerødder
10 champignoner (små)
1 rød chili
1 ds majs (lille)
2 fed hvidløg
250 ml madlavningsfløde
400 ml creme fraiche (jeg brugte den med 18% fedt)
1 1/2 l hønsebouillon
4 kyllingefileter
smør eller olie til stegning (gerne kokosolie)
1 spsk paprika
salt
peber
evt. chili
Start med at skære porre, forårsløg og løg i ringe.
Hak hvidløg.
Derefter skræller du gulerødderne og river dem på den grove side af rivejernet.
Hak rød chili fint og skær champignon i kvarte.
Læg grøntsagerne til side, mens du koger 1,5 liter vand.
Heri opløses den mængde hønsebouillon, der er angivet på pakken.
Mens vandet bringes i kog, skærer du kyllingefileterne i mundrette bidder og
steger dem i smør på en pande til de er gennemstegte.
Drys med paprika og skru ned for varmen.
Kyllingen må ikke blive mørk på undersiden.
Smelt smør i en stor gryde (den skal kunne rumme min. 2 liter).
Lad de grøntsager, du har forberedt (porre, forårsløg, løg, hvidløg, revne
gulerødder, rød chili og champignon) samt majs simre i ca. 5 min, mens du rører
indimellem.
Tilsæt derefter madfløden.
Nu hældes vandet med hønsebouillon over grøntsagerne i den store gryde og det
koges i yderligere 5 min.
Rør jævnligt.
Tilsæt til sidst kyllingebidderne og creme fraiche.
Rør rundt til creme fraichen er opløst og det hele er varmet godt op.
Smag kyllingesuppen til med salt, peber og evt. chili