Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Beskrivelse |
|
|
|
1 høne
salt
suppevisk
1 dåse aspargessnitter
1 dl. sødmælk
½ dl. piskefløde
25 g. smør
2 spsk. hvedemel
Væde fra dåseasparges
16 tarteletter
Kogning af høne:
Vask hønen grundigt under den kolde hane, og rens den for eventuelle rester af
indvolde.
Hønen parteres rå, dækkes med kogende vand med salt og suppevisk eller grønsager
og koges ca. 1½-2 timer alt efter alder og størrelse, kødet skal være mørt, og
slippe benene, fjern skummet på vandets overflade med en spiseske.
Hønsekødet bliver meget saftigt, og suppen anvendes til sauce.
Tag kødet op og læg det til afkøling på fad eller tallerken, gem vandet.
Kødet skæres i mindre stykker, der skal bruges en 4-500 gram til denne opskrift,
resten kan bruges til andre formål.
Asparges væden sigtes ned i gryde.
Mælk og fløde tilsættes og det koges let op.
Rør mel og smør sammen i en kop eller lille skål til en smørbolle.
Tilsæt smørbollen til væsken.
Efter nogle minutters forløb er den kogt ud, hvorefter sovsen piskes godt
igennem og koges 5. 10 minutter.
Når saucen er kogt igennem tilsættes hønsekød og aspargessnitter i.
Giv dette et opkog.
Imens varmes tarteletterne. Tarteletterne fyldes med kødfyldet.
Tips:
Suppevisk er en buket af blade af porre, selleri, persille og andre køkkenurter,
ex løvstikke, som er rigtig god, timian mv., der koges med i suppen for at give
den smag.
I stedet for suppevisk kan der bruges forskellige grønsager som du ordner og skærer i mindre stykker. F.eks. gullerøder, persillerod eller porrer, hvidløg og lauerbær er også godt.