Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Beskrivelse. |
|
|
|
1 stor kylling
1 tsk salt pr. liter vand
2 løg (i halve)
3-4 hele kryddernelliker
1 porre (delt)
1 gulerod (delt)
1 lille selleri (delt)
krydderurtebuket af 2 laurbærblade, et par timian- og persillekviste
Sovs:
2 løg (i små tern)
4 spsk smør
1 tyk skive bacon (i tern)
2 spsk mild paprika
50 g tomatpuré
2 spsk mel
2 dl suppe
evt. et par spsk cremefraiche (38%)
salt og peber
Pynt:
brøndkarse eller andet grønt
Tilbehør:
friskkogt pasta
Kom den istandgjorte kylling i en gryde og hæld vand på, som lige dækker.
Bring i kog, skum og tilsæt salt, løg, hvor der er stukket hele nelliker i,
porre, gulerødder, selleri og krydderurtebuket.
Lad kyllingen småkoge i 45 min., eller til den er mør.
Tag den op og del den i 6 dele:
Tag skroget fra og læg det tilbage i gryden.
Kog suppen godt ind og si den.
Sovs:
Svits de hakkede løg klare i de 2 spsk smør i en gryde.
Kom bacontern i sammen med paprika og lad det svitse kort under omrøring.
Tilsæt 2 dl af suppen og kog op. Si det. Smelt 2 spsk smør og rør det sammen med
mel.
Rør tomatpuré i og tilsæt den siede baconløg- blanding samt suppe til passende
konsistens – ikke for tynd.
Rør cremefraiche i og smag til.
Hæld den varme sovs over de varme kyllingestykker, drys med lidt paprika og pynt
med brøndkarse eller andet
grønt.