Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Chop suey

Beskrivelse:

 

 

Ingredienser

500 g kyllingebryst
6 stk peberfrugter, 2 af hver farve
2 fed hvidløg
2 stk alm. zittauerløg
1 bdt. koriander
1 spsk frisk ingefær
1 agurk
400 g fuldkornsnudler
1 dl fishsauce
1 lime
1 chili
1 lille pose peanuts
1 dl soja

Fremgangsmåde

Wokken skal være meget varm.
Kødet skæres i tynde strimler, endelig ikke for tykke stykker.
Brunes godt af, tages af og ligges på en tallerken.

Nu har du jo allerede skrællet løg og skåret i tynde både, hvidløget er i tynde skiver og de tre slags peberfrugter er skåret i tynde, lange, ½-1 cm brede strimler.
De svitses, og det er 1 min. under fuld varme, tilsæt soja og så kommer vi kødet tilbage og retten smages til med salt og peber.

En gryde med kogende vand tilsættes salt, og så skal vi have fuldkornsnudlerne i, i 3 min. Imens finder du en sigte og hakker koriander og det friske ingefær i meget små tern, meget små -Tak!

Så er de 3 min. gået, op med nudlerne, sigt vandet fra og nu blander du ingefær og koriander i.
Du blander rundt med lette bevægelse, for hulen da kan du mærke duften, det er så skønt med frisk duft af den friske koriander.

I det hele taget er friske krydderurter toppen af poppen.
Husk lige at salte dem også, altså nudlerne.

Agurken flækkes, skrælles og skæres i små skiver af 2-3 cm tykkelse, og så op i en lille flot skål.
Tag 1 dl fishsauce, bring den til kog, pres lime i og tilsæt en fintsnittet chili og peanuts.
Hæld det ud over agurkerne og ja tak, så spises der på alle 5 smags sanser, du kan justere syren ved at presse mere lime i.