Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Stegte sild med persillesauce |
Stegte sild er vist ikke helt så almindelig en
middagsret, som det var tidligere. |
Ingredienser |
Stegte sild:
2-3 rensede sild pr. person, friske eller optøede
hvedemel – regn med ca 3 spsk pr. 6-8 hele sild.
salt
olie og smør til stegning
Persillesauce:
2 spsk smør
2-3 spsk hvedemel
5 dl mælk
salt
4-5 spsk friskhakket persille
Fremgangsmåde |
Stegte sild:
Start med at flå skindet af sildene.
Det gøres nemmest ved at starte fra den ene ende af og så trække først den ene
filet og derefter den anden filet af skindet.
Der må godt sidde lidt sølvfarve tilbage på filet’erne.
Skindet kasseres og filet’erne kommes i en frysepose af passende størrelse.
Hæld hvedemel og salt i posen, blæs posen op som en ballon og ryst den godt, så
mel og salt fordeles som et tyndt lag pudder på filet’erne.
Varm en blanding af smør og olie op på en pande og steg sildene let sprøde og
lysebrune på begge sider.
Server med persilledrys, persillesauce og kogte kartofler.
Persillesauce.
Smelt smørret i en gryde og rør mel ud i smørret.
Tilsæt herefter mælk og pisk godt.
Mælken bringes i kog under jævnlig omrøring.
Lad saucen koge igennem et par minutter til den tykner og melsmagen forsvinder.
Smag til med salt og frisk persille og server saucen.
Tip: |