Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Jomfruhummerhaler

Beskrivelse

 

 

 

Ingredienser

 500 g jomfruhummerhaler
1 dl olivenolie
2 spsk honning
1/2 bdt persille eller basilikum
1 skalotteløg (stort)
salt
peber
hjertesalat eller lignende

Fremgangsmåde

Blend olie, honning, persille/basilikum og skalotteløg sammen til en dressing.
Smag til med salt og peber.

Flæk forsigtigt skallen på jomfruhummerhalerne med en skarp kniv, så skallen er nemmere at pille af efter tilberedning.
Skær i siden, så du ikke skærer ind i selve "kødet".

Læg jomfruhummerhalerne i et ildfast fad og smør lidt af dressingen på.
Resten af dressingen bruges ved serveringen.

Bag i ovnen ved 200 grader i 10-12 minutter.

Skyl salatbladene og anret jomfruhummerhalerne derpå.
Hvis du vil gøre det så nemt så muligt at spise, så pil skallerne af halerne inden servering (det kan godt være noget fedtet stads at gøre ved middagsbordet).

Server dressingen og brød til.

Hvis retten skal bruges som hovedret er der nok til 2 personer, men til en forret er der til 4 personer.