Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Beskrivelse |
|
|
|
2 spsk olivenolie
2 spsk paprika
500 g hummer (eller hummerhaler, jomfruhummerhaler etc.)
3 dl hvidvin eller sherry
3 dl vand
1 bouillonterning (f.eks. fisk-, grøntsags-, eller hønsebouillon)
3 skalotteløg eller små alm. løg
2 laurbærblade
1 1/2 dl fløde
1 knsp sukker
salt
peber
Pil hummerkødet ud af skallerne og sæt det på køl.
Varm olien op i en gryde og tilsæt paprika.
Lad det svitse et øjeblik.
Knus hummerskallerne lidt og kom dem i gryden.
Lad skallerne svitse et par minutter.
Hak løgene groft og tilsæt dem sammen med vin, vand, bouillonterning og
laurbærblade.
Lad suppen koge tre kvarters tid ved svag varme.
Si hummersuppen gennem et klæde, så alle skaller osv. sorteres fra.
Hæld suppen tilbage i gryden og bring den i kog.
Tilsæt fløde og smag til med sukker, salt og peber.
Kom evt. hummerkødet tilbage i suppen og kog i 5 minutter eller brug kødet til noget andet.