Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Gambas al ajillo


Ingredienser  

 1 pakke store, rå tigerrejer
1 bundt bredbladet persille
1 smule tørret chili
(efter smag)
20 fed hvidløg
2 dl olivenolie
1 spsk. smør

Fremgangsmåde  

 Panden skal på bordet, så vælg en pæn en af smedejern eller evt. en af lertøj, som kan tåle at stå over ilden.
Pil skallerne af rejerne.
Hak persillen groft.
Pil ufattelige mængder hvidløgsfed og skær dem i tynde skiver.
Varm olien op i en pande til den er meget varm.
Kom hvidløgene ved og steg dem et øjeblik til de lige begynder at tage lidt farve.
Kom tørrede chilliflager ved og derpå rejerne som steges til de er smukt lyserøde.
Kom persillen ved og sving evt. en lille klump smør i til sidst.

Smag til med salt og server retten øjeblikkelig mens den er rygende varm.

Godt brød til at svuppe hvidløgsolien op er nødvendigt.
Og masser af kold hvidvin.

Tip: