Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Fish n Chips

Beskrivelse:

 

 

Ingredienser

Fisk:
600 g Pangasius filet, optøet
1 æg
250 g mel
1 øl
½ dl olie
Salt
2 æggehvider
1-2 citroner
1 l vindruekerneolie til fritering

Fritter:
1,5 kg store kartofler
Olivenolie
Flagesalt og groftmalet peber
Hjemmerørt remoulade:
4 spsk. mayonaise
3 spsk. finthakkede drueagurker
1 tsk. dijon sennep
1 spsk. sød sennep
2 spsk. hakkede krydderurter fx persille og purløg
1 spsk. hakkede kapers
1 spsk. finthakket løg

Fremgangsmåde

Tænd for ovnen og sæt den på 220°C.

Skær fisken i strimler eller store stykker.
Drys med salt og peber og dryp lidt citronsaft over.

Rør æg, mel og øl sammen til en tyk, glat dej.
Tilsæt olie og salt og lad dejen hvile i køleskabet ca. 30 minutter.

Skræl kartofler og skær dem i stave.
Skyl dem grundigt i kold vand, til vandet er klart.
Dup kartoflerne tørre i et viskestykke og vend dem i olivenolie.
Fordel dem på en bageplade med bagepapir og steg dem i ovnen ca. 45 minutter til de er gyldne.

Rør alt til remouladen sammen.

Pisk æggehvide og vend dem forsigtigt i dejen til fisken.
Varm olie op i en gryde til ca. 180°. Dyp fiskestykkerne i dejen og kom dem straks i den varme olie.
Lad dem stege 6-8 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Tag dem op og læg dem på avispapir.

Server med fritter og hjemmerørt remoulade.