Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Asiatisk suppe med fiskeboller

Beskrivelse

Denne suppe udgør en asiatisk variant med en masse livlige orientalske aromaer.
Suppen udgør et fuldt aftensmåltid, da der tilsættes delikate fiskeboller.
Alternativt kan retten også serveres som forret til en anden asiatisk hovedret. Ikke nok med at suppe varmer i kulden, så kan den også være effektiv mod forkølelse og ondt i halsen.
Det er bare et tilføje lidt ekstra ingefær og hvidløg eller lidt chili, så suppen bliver ekstra stærk.
Stærk mad passer også lige ind i det asiatiske køkken 


 

   

Ingredienser

500 g hvid fiskefilet
1 fed hvidløg
1 æg
200 g rasp
2 spsk grønne løg
3 spsk mynteblade (kan udelades)
1 spsk margarine
2 Knorr Fond (boulion)
1 stk frisk ingefær, stort
100 ml sojasauce
1 spsk farin
Et eller to grønne løg

Fremgangsmåde

1. Hak løg og mynte fint, knus hvidløget, og riv ingefæren.
Blend fisk, brødkrummer, hvidløg og æg hurtigt i en foodprocesser.
Tilsæt mynte.
Blandes godt.
Lav små fiskeboller på ca. 2 cm.

2. Steg fiskebollerne i 1 spsk. margarine i ca. 5 minutter, indtil de er gyldne.

3. Opløs boulion i 1 liter vand. Tilsæt ingefær, sojasauce og farin. Kog det hele op, skru ned for varmen, og lad det simre i 5 minutter.

4. Læg forsigtigt fiskebollerne ned i suppen.

5. Snit de grønne løg. Servér suppen pyntet med grønne løg.

TIP 1: Denne dejlige suppe kan med fordel tilsættes ekstra ingredienser som orientalske champignoner eller fintskåret bok choy.
TIP 2: Du kan også tilsætte revet ingefær til fiskebollerne for ekstra smag og lidt knas.