Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Beskrivelse
Wienerschnitzel old school med sprøde grønne
bønner og ovnstegte kartoffeltern |
|
600 g ekstrafine grønne bønner (haricot verts) – køb de
ekstrafine fra frostdisken i supermarkedet, de gør en stor
forskel
Rapskinoliedryp til når du skal varmebehandle bønnerne 600 g små
kartofler
1 spsk ekstra jomfruolivenolie havsalt og friskkværnet sort
peber
Topping:
4 skiver ubehandlet citron et stk peberrod, hvor du høvler ca. 4
spsk
4 spsk kapers
4 ansjoser
Kødet:
4 schnitzler af kalveinderlår
Smør til stegning (det gør underværker)
Enkelt panering af:
2 hele sammenpiskede (med en gaffel) æg
8 spsk. speltrasp, rugmel , men brug ikke almindeligt hvedemel,
det vil giver et klumpet og trist resultat, vælger du det, skal
du vælge at dyppe kødet i mælk først og ikke æg – kombinationen
her af magert kød, æg og speltrasp og stegning i olivenolie
giver en dejlig sprød skorpe, og det er en af de ting, der gør
en wienerschnitzel til en succes, herunder ernæringsmæssigt
forsvarligt
ekstra jomfruolivenolie til stegning af kødet
Læg de frosne bønner i en sigte, så de tør lidt op.
Tænd ovnen på 200 grader, skrub kartoflerne og skær dem i kvarte, kom disse i en
plasticpose eller skål med olie, salt og peber og gnid det godt ind omkring
kartoffelternene.
Læg nu disse i et ovnfast fad, belagt med bagepapir og stil dem i ovnen i 25
min.
Gør toppingen klar:
læg peberrod på citronskiverne sammen med kapers og ansjos.
Vend kødet først i æg, senere i speltrasp, der er krydret med salt og peber.
Steg nu kødet, først ved høj varme, i olivenolie, på en slip-let pande, senere
ved middelvarme – ca. 8-10 minutter i alt, således, at der er gyldne og
gennemstegte, men ikke kedelige.
Kødet er jo tyndt skåret, så de bliver hurtigt, trods panering, gennemstegte.
Overhæld nu bønnerne i sigten med kogende vand: læg dem straks i en skål eller
gryde med låg, og giv dem et drys salt og et dryp rapskimolie, hæld nu kogende
vand over og læg låget på, og lad dem står der i fem minutter.
Hæld vandet fra, og du har sprøde bønner, hvor saltet og olien har holdt på både
farve, vitaminer og altså sprødhed.