Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Lynryde


Inviter man evt til åben hus er det jo svært på forhånd at vide, hvor mange man skal lave mad til.
En gryderet som denne kan strække til mange eller få, men smager rigtig godt optøet igen, med lidt friske ris til.

 

Ingredienser  

1 kg hakket Opsekød
35g smør eller magarine
3-4 løg alt efter hvor store de er
2 tykke porrer eller 3 små
2 søde æbler
1 tsk karry
1 tsk chillie pulver
3 ds flåede hakkede tomater
1 pakke saltnødder (kan udelades da ikke alle kan tåle dem)
1 pakke bacon (ca 350 g)
evl meljævning

Tilbehør
Kokos mel
Flyte
Ris
evt grøn salat

Fremgangsmåde  

Brun kødet i fedtstoffet i en stegegryde
Pil løgene og hak dem
Rens porrer og snit dem fint.
Skræld æblerne, fjern kernehus og hak dem

Kom løg, porrer, æbler, karry og chillie i gryden, og lad det svitse sammen nogle minutter.

Tilsæt tomater og væde, plus nødder.
Smag til og jævn evt med lidt meljævning

Skær bacon i strimler og steg det på en tør pande. kom det over retten lige før severing

Sever retten fra gyden af med tilbehøret ved siden af for at bevare det "rustikke" smagsintryk

Tip: