Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Lynryde |
|
Ingredienser |
1 kg hakket Opsekød
35g smør eller magarine
3-4 løg alt efter hvor store de er
2 tykke porrer eller 3 små
2 søde æbler
1 tsk karry
1 tsk chillie pulver
3 ds flåede hakkede tomater
1 pakke saltnødder (kan udelades da ikke alle kan tåle dem)
1 pakke bacon (ca 350 g)
evl meljævning
Tilbehør
Kokos mel
Flyte
Ris
evt grøn salat
Fremgangsmåde |
Brun kødet i fedtstoffet i en stegegryde
Pil løgene og hak dem
Rens porrer og snit dem fint.
Skræld æblerne, fjern kernehus og hak dem
Kom løg, porrer, æbler, karry og chillie i gryden, og lad det svitse sammen nogle minutter.
Tilsæt tomater og væde, plus nødder.
Smag til og jævn evt med lidt meljævning
Skær bacon i strimler og steg det på en tør pande. kom det over retten lige før severing
Sever retten fra gyden af med tilbehøret ved siden af for at bevare det "rustikke" smagsintryk
Tip:
|