Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Ungarnsk Gullach

Beskrivelse:

 

 

Ingredienser

600 gr. skært oksekød i tern
100 gr. bacon
2-3 løg
1 1/2 spsk. paprika
1 tsk. spidskommen
cayennepeber og salt
2 peberfrugter
1 dåse flåede tomater
1 spsk. tomatpur
1 dl. creme fraiche
50 gr. margarine

mos
1 1/2 kg. kartofler
150 gr. smør
1/2 liter kogende vand
salt - peber

Fremgangsmåde

Bacon skæres småt og svitses godt. Heri kommes løg, krydderier og peberfrugter.

Oksekødet skæres i tern (ca. 2x2 cm.) og svitses i margarinen.
Løg og bacon hældes over kødet sammen med de flåede tomater.
Gryden simrer ved svag varme til kødet er mørt (ca. 45 minutter).

Kødet tages op og sovsen, som jævnes med lidt mel og creme fraiche og smages til.

Sovsen hældes over kødet igen.

Kartoffelmosen:
Kartoflerne skrælles, skæres i skiver og koges i rigelig vand uden salt.
Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af til de er helt tørre.
Pisk med håndmixer,
tilsæt mælk, salt, peber og til sidst smør.