Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Svampegryde

Beskrivelse:

 

 

Ingredienser

500 g skært kød
25 g smør
400 g blandede svampe
2 små løg skåret i kvarte
1 dl tomatkoncentrat
2,5 dl okseboullion
1 dl portvin
2,5 dl fløde
1 håndfuld hakket persille
800 g små kartofler med skræl
2 spsk. olivenolie
2 spsk. honning
1 spsk. revet citronskal
Salt og peber

Fremgangsmåde

Steg kartoflerne hele i ovnen i lidt olivenolie, honning, salt og citronskal i 45 min. ved 200 °C.
Svits de rensede svampe lidt ad gangen og læg dem til side.

Brun kødet i smør og tilsæt de svitsede svampe.
Tilsæt løg og svits dem 1 min.
Tilsæt portvin og lad det koge ind, tilsæt resten af ingredienserne og kog det hele igennem.
Lad det derefter simre ca. 5 min.

Smag til med salt, peber og hakket persille.