Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Spicy oksekød og hvidkål i fad

 

Ingredienser  

1 spsk olie
2 fed hvidløg, finthakkede
450-500 gr hakket oksekød
½ stort eller 1 lille hvidkål – kan erstattes af spidskål
2-3 store gulerødder, revne
2 rødløg, finthakkede
2-3 tsk paprika
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk mild chilipulver – kan erstattes af frisk chili efter smag
salt og peber
1 dl vand eller bouillon
frisk persille til servering

Fremgangsmåde  

Varm olien op i en stor gryde og sauter hvidløget heri.
Tilsæt oksekødet og brun det grundigt.
Kasser stokken fra hvidkålen og snit kålen i tynde strimler.
Tilsæt hvidkål til oksekødet og svits det godt.
Kom herefter revet gulerod og rødløg i gryden og vend godt rundt.
Smag til med paprika, spidskommen, chilipulver, salt og peber.
Vend oksekød og kål ud i et ildfast fad, hæld 1 dl vand eller bouillon ved og sæt fadet i ovnen i ca. 45 minutter ved 175 grader (ikke varmluft).
Vend rundt i fadet et par gange undervejs, så overfladen ikke bliver tør.

Server med ristede kartofler eller brug nogle af de mange muligheder, som nævnes ovenfor.

Tip:
Skal det gå lidt nemt mht. krydringen, så køb et brev færdig tacomix og brug det til at krydre oksekøds- og kålblandingen.