Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Seekh kebab curry |
|
Ingredienser |
2 skiver hvidt brød uden skorpe
1 kg hakket lammekød (eller kalvekød)
6 stk. løg
4-6 fed hvidløg
2 spsk. frisk ingefær
seekh kebab masala krydderi efter smag (kan købes i en pakistansk bazaar)
salt efter smag
1 dåse hakkede tomater
1 stk. rød chili
1 spsk. garam masala (kan købes i en pakistansk bazaar)
1 bundt frisk koriander
olie til stegning
Fremgangsmåde |
Læg brødet i blød i vand. Lad dem trække i ca. 3 minutter, og klem så vandet ud.
Bland kødet med 1 hakket løg, 1 spsk. hakket hvidløg, 1 spsk. hakket ingefær,
½ pakke seekh kebab-krydderier , ½ tsk. salt og brødet.
Hæld blandingen i en foodprocessor, og kør, til ingredienserne er fint mikset.
Tag blandingen ud, og form den til små pølseformede seekh kebabs på størrelse
med en tommelfinger.
Steg kebabberne på en pande med lidt olie. Vend dem, når de bliver brune.
Steg imens resten af løgene i lidt olie i en gryde.
Tilsæt tomater, 1 spsk. ingefær og 1 spsk. hvidløg, når løgene er møre, og lad
det stege i 10 minutter.
Kom chili, salt, gurkemeje og garam masala i, og steg det med i 10 minutter.
Kom herefter kebabberne i (vær forsigtig, da de hurtigt kan gå i stykker), og
lad det stå og sautere i 10 minutter.
Skru ned for varmen, og lad det simre – hold øje med, at det ikke brænder på!
Kom til sidst 1 dl vand i, lad det simre, og drys korianderblade i retten før
servering.
Nyd gerne med med fladbrød til.
Tip: |