Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Pastagratin med Oksekødsfyld

Beskrivelse.

 

 

 

Ingredienser

250 g pastaskruer
500 g magert hakket oksekød
1 løg
1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1½ dl hønsebouillon
1 dåse hakkede tomater
1 spsk tørret oregano
Salt
Peber
2 spsk margarine
2-3 spsk hvedemel
5 dl mælk
1/3 tsk revet muskat
1 spsk friskpresset citronsaft
1½ dl revet ost
Salt

Fremgangsmåde: 

Pill løg og hvidløg og hak dem fint. Opvarm olien i en gryde og steg løgene møre.
Skru op for varmen og brun
kødet. Tilsæt bouillon, tomater, salt, peber og oregano.
Lad det simre ca. 30 minutter.

Kog pastaen efter anvisning på pakken. Sæt ovnen på 200°C.

Smelt smørret til saucen i en gryde, drys mel over og rør rundt.
Spæd med mælken og lad saucen koge ca. 5 minutter.
Smag til med salt, peber, muskat og citronsaft og halvdelen af den revne ost.

Smør et ovnfast fad og læg pasta og kødsauce lagvis i.
Slut med saucen. Drys resten af osten over og gratinér ca. 30 minutter midt i ovnen.