Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Pandebøf med ost og tomat |
|
Ingredienser |
450 gr hakket oksekød
1 løg, revet
2 fed hvidløg, finthakket
1 rød peberfrugt, finthakket
1 æg
salt og peber
olie til stegning
2 tomater, skåret i tynde skiver
50 gr revet ost
Fremgangsmåde |
Kom oksekødet i en skål og rør det sammen med revet løg, hvidløg, peberfrugt, æg, salt og peber.
Varm olien op på en stegepande og bred oksekødsfyldet ud på panden.
Steg kæmpebøffen let på den ene side og vend den så om og steg den på den anden
side.
Det gøres nemmest ved at lægge en tallerken som låg over panden og tippe det
hele rundt, så bøffen falder ned på tallerkenen.
Herefter sætte panden tilbage på komfuret og så kan man nemt glide bøffen fra
tallerkenen over på panden igen.
Imens bøffen brunes, varmes ovnen op til 200 grader.
Fordel tomatskiver og revet ost på toppen af bøffen og steg bøffen færdig i
ovnen i ca 15 minutter, eller til centrumtemperaturen i bøffen er ca 70 grader
og osten er smeltet og gyldenbrun.
Server med salat og ovnristede kartofler. Eller grøn salat og brød.
Tip: Har man ikke en pande, som kan tåle at komme i ovnen, så kan man flytte bøffen over i et ildfast fad. Man kan også stege den færdig på panden og evt. lægge et stort grydelåg eller lignende over panden, så osten har lidt nemmere ved at smelte. |