Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Osso buco med gremolata og kartoffelmos

Beskrivelse

 

 

 

Ingredienser

Osso buco

900 g osso buco
hvedemel
2 stilk bladselleri
2 stk. løg
6 fed hvidløg
3 stk. gulerødder
10 stk. cherrytomater
1 ds. hakkede tomater
1 ds. tomatpure
0.5 fl. hvidvin
4 dl oksefond
4 stk. laurbærblade
5 stilk frisk timian
bredbladet persille
salt
peber
1 stk. citron
1 kg kartofler
1.5 dl mælk
2 spsk. smør


Fremgangsmåde

OSSO BUCO:
Skær et par hak i senerne som sidder rundt om skiverne af osso bucoen, så de ikke vipper op, når de brunes af.
Vend osso bucoen i mel, og steg dem enkeltvis i gryden.
Giv dem gerne godt med farve.
Snit bladselleri, gulerødder, løg og og 2 fed hvidløg i små tern.
Steg dem blidt i olie.
Tilsæt tomatpuré, når løgene er klare, og steg den med i et par minutter.
Kom kødet tilbage i gryden sammen med cherrytomater og dåsetomater.
Supplér op med vin og oksefond, til det dækker.
Kom kryddereuterne ved, og lad det stå og passe sig selv i lang tid - mindst 2,5 time.
Smag til med salt og peber.

GREMOLATA:
Riv skallen af citronen.
Hak 1 dl bredbladet persille og 4 fed hvidløg fint, og bland det sammen med den revne citronskal.

KARTOFFELMOS:
Kog kartoflerne i 20-30 minutter, til de er meget møre.
Skær dem eventuelt i tern før kogning.
Hæld vandet fra de kogte kartofler, og tilsæt smør og mælk.
Pisk sammen og smag til med salt og peber.