Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Oksekød i Østerssovs

Beskrivelse.

 

 

 

Ingredienser

250-300 g oksekød (f.eks. steaks eller minutbøffer)
2 spsk. soja
2 spsk. sherry
1 spsk. ingefær
1 fed hvidløg
2 løg
250 g hvidkål (eller savojkål)
2-3 gulerødder
1 peberfrugt
olie til stegning (gerne sesamolie)
2-3 spsk. østerssovs
Tilbehør: kogte jasminris og frisk koriander

Fremgangsmåde: 

Skær kødet i tynde skiver, og bland det med soja, sherry, fintrevet ingefær og presset hvidløg.
Lad det trække i ca. 20 min.
Skær de pillede løg i smalle både, snit kålen fint, høvl de skrællede gulerødder i tynde skiver på råkostjernet, og skær peberfrugten i strimler.

Lynsteg kød og grøntsager i en varm wok, sauterpande eller stegegryde.
Tilsæt østerssovs, og smag til med salt.
Servér med ris og koriander.