Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Beskrivelse |
|
|
|
Kødboller
400 g økologisk hakket oksekød (ikke for magert)
2 stk. æg
3 spsk. rugmel
2 dl kærnemælk
salt
sort peber
Sauce
1 stk. knoldselleri
1 stk. løg
1 stk. porre
1 stk. bagekartoffel
vand
1 stk. laurbærblad
1 stk. citron
krydderurt
Sauce jævnet med brød
1 stk. håndfuld tern af daggammelt hvedebaseret brød
Sauce jævnet med smørbolle:
4 spsk. rugmel
3 spsk. blødt smør
1 dl piskefløde
Selleri salat
4 stk. bladselleri
1 stk. appelsin
2 dl creme fraiche
sort peber
Kødet røres med salt og peber.
Tilsæt mel, æg og kærnemælk.
Rør gerne farsen 2-3 timer i forvejen og lad den hvile på køl.
Porre og løg skæres i skiver og koges op i 1 l vand med laurbærblad og revet
kartoffel og koger i 10 min.
Sellerien skrælles og rives og tilsættes så.
Form små boller af farsen og tilsæt dem lidt ad gangen og koges forsigtigt til
de flyder.
Grøntsager og kødboller tages op af gryden.
Sellerisaucen kan laves på to forskellige måder, så derfor deler vi nu saucen i
to.
Sauce jævnet med brød: Lad saucen koge op med brød skåret i tern.
Tilsæt evt. lidt mere vand.
Kør saucen en hurtig tur med en stavblender og smag den til med citronsaft og
lidt citronskal, salt og peber.
Sauce jævnet med smørbolle: Lav en smørbolle af rugmel og smør.
Put smørbollen i en gryde og rør grundigt, mens smørret bruser og melet steger
lidt af.
Hæld den resterende del af saucen i gryden og jævn yderligere med piskefløde.
Læg bollerne og grønsagerne tilbage i saucen og servér med et klip af din
ynglings krydderurt.
Selleri salat: Snit sellerien og pres saften af appelsinen over.
Rør det sammen med creme fraiche og sort peber.