Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Indbagt pizza med spaghetti bolognaise

 

Ingredienser  

2,5 dl lunkent vand
½ pk gær
2 spsk olie + 1 spsk olie
2 tsk salt
1 tsk sukker
150 gr durumhvedemel
300-350 gr hvedemel

Fyld.
En rest spaghetti bolognaise eller spaghetti med kødboller – ca. 6 grydeskefulde
100 gr revet ost

Fremgangsmåde

Fyld.
En rest spaghetti bolognaise eller spaghetti med kødboller – ca. 6 grydeskefulde
100 gr revet ost

Opløs gær i vandet og tilsæt 2 spsk olie, salt, sukker, durumhvedemel og almindeligt hvedemel.
Pas på med at tilsætte hvedemelet på én gang – måske skal det hele ikke bruges.
Ælt dejen blank og smidig og læg den i en skål.
Hæld 1 spsk olie ud over dejen og fordel den på overfladen med fingrene.
Dæk skålen til og lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.

Del dejen i 3 lige store stykker, som rulles ud til tynde pizzabunde (ca. ½ cm i højden) på et meldrysset bord.
Fordel 1/3 af osten og bolognaisen på den ene halvdel af hver pizza og fold så den anden halvdel af bunden over fyldet, så pizzaen bliver til en halvmåne.
Knib dejen i kanten sammen med fingerspidserne, så fyldet ikke løber ud under bagningen.
Læg calzonepizzaerne på bagepapir og skær et par lufthuller i hver pizza, så dampen kan slippe ud under bagningen.

Sæt en bageplade i ovnen og varm ovnen op til max temperatur – min ovn kan varmes op til 300 grader, men mindre kan gøre det.
Når ovnen er varm, tages bagepladen ud og pizzaerne trækkes over på den varme plade ved hjælp af bagepapiret.
Sæt bagepladen tilbage i ovnen og bag pizzaerne ved 225 grader varmluft i ca. 10 minutter, til overfladen er gylden og pizzaen er gennembagt.
Gentag til alle pizzaerne er bagte – jeg kan kun have 2 pizzaer ad gangen på mine bageplader.

Tip: