Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Indbagt pizza med spaghetti bolognaise |
|
Ingredienser |
2,5 dl lunkent vand
½ pk gær
2 spsk olie + 1 spsk olie
2 tsk salt
1 tsk sukker
150 gr durumhvedemel
300-350 gr hvedemel
Fyld.
En rest spaghetti bolognaise eller spaghetti med kødboller – ca. 6 grydeskefulde
100 gr revet ost
Fremgangsmåde |
Fyld.
En rest spaghetti bolognaise eller spaghetti med kødboller – ca. 6 grydeskefulde
100 gr revet ost
Opløs gær i vandet og tilsæt 2 spsk olie, salt, sukker, durumhvedemel og
almindeligt hvedemel.
Pas på med at tilsætte hvedemelet på én gang – måske skal det hele ikke bruges.
Ælt dejen blank og smidig og læg den i en skål.
Hæld 1 spsk olie ud over dejen og fordel den på overfladen med fingrene.
Dæk skålen til og lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
Del dejen i 3 lige store stykker, som rulles ud til tynde pizzabunde (ca. ½
cm i højden) på et meldrysset bord.
Fordel 1/3 af osten og bolognaisen på den ene halvdel af hver pizza og fold så
den anden halvdel af bunden over fyldet, så pizzaen bliver til en halvmåne.
Knib dejen i kanten sammen med fingerspidserne, så fyldet ikke løber ud under
bagningen.
Læg calzonepizzaerne på bagepapir og skær et par lufthuller i hver pizza, så
dampen kan slippe ud under bagningen.
Sæt en bageplade i ovnen og varm ovnen op til max temperatur – min ovn kan
varmes op til 300 grader, men mindre kan gøre det.
Når ovnen er varm, tages bagepladen ud og pizzaerne trækkes over på den varme
plade ved hjælp af bagepapiret.
Sæt bagepladen tilbage i ovnen og bag pizzaerne ved 225 grader varmluft i ca. 10
minutter, til overfladen er gylden og pizzaen er gennembagt.
Gentag til alle pizzaerne er bagte – jeg kan kun have 2 pizzaer ad gangen på
mine bageplader.
Tip: |