Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Beskrivelse
|
|
|
|
15 g gær
0.25 l lunkent vand
0.5 tsk. solsikkeolie
1 spsk. sukker
1.5 tsk. havsalt
1 spsk. spidskommen
70 g durummel
350 g hvedemel
400 g Flankesteg
2 spsk. olie
1 kvist rosmarin
2 dl yoghurt
1 bdt. mynte
1 fed hvidløg
1 bdt. persille
50 g puck ost
0.5 stk. spidskål
1 stk. rødløg
0.5 stk. agurk
1 bdt. cherrytomater
1 stk. citron
Start med at røre gæren ud i vandet og tilsæt solsikkeolie, salt, sukker,
durummel og hvedemel (hold lidt hvedemel tilbage) og slå dejen godt sammen med
en grydeske.
Lad nu dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
Drys lidt hvedemel ud på bordet og ælt dejen godt igennem. Tilsæt evt. resten af
melet.
Del dejen i 4 portioner og rul dem ud med en kagerulle, til runde brød med lidt
tykkelse.
Lad brødene efterhæve tildækket med et fugtigt viskestykke i ca. ½ time.
Når brødene har hævet, varmes en pande op til høj varme.
Pensl et brød med vand og drys med lidt spidskommen.
Vend forsigtigt brødet over i panden og bag det ved jævn varme i ca. 5-6
minutter.
Vend brødet og bag i yderligere ca. 5-6 minutter.
Gentag med de resterende brød.
Steg mindre stykker flankesteg på en varm pande i smagsneutral olie i ca. 6-7
minutter-
Tilsæt rosmarin og vend den herefter og steg den færdig ved lidt lavere varme i
ca. 12-14 minutter. (Kan også laves i ovnen).
Lad herefter kødet hvile imens grønsagerne og dressingen laves.
I en blender blendes yoghurt, mynte, hvidløg og saften fra 1 citron helt fint.
Smag dressingen til med salt og peber.
Skær agurkerne i lange tynde bånd enten på en mandolin eller i hånden, skær
cherrytomaterne i ¼, snit spidskålet helt fint og skær rødløget i tynde skiver.
Bland så alle grøntsagerne i en skål.
Pluk bladene af persillen og smuldr osten.
Når lammet har trukket færdigt skæres det i tynde skiver.
Anret nu et brød med nogle skiver kød, salaten og til sidst dressing, ost og
persille.