Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Hedegryde |
En hurtiglavet middags gryde med masser af grønsager,
valgt efter årstiden. |
Ingredienser |
500 g Hakket oksekød
lidt smør eller magarine
2-3 gulerødder (200g)
1 rød peberfrugt
1/2 lille hvidkålshoved (300 g) eller spidskål
ca 4 dl bouillon terninger er ok
Salt og peber
Karry
Paprika
Gurkemeje
1 lille ps frosne ærter (ca 125 g)
2 dl hurtigt kogte makaroni (eller suppehorn)
Fremgangsmåde |
Rens grønsagerne
hak gulerodder i 2-3mm skiver
hak peberfrugt over i 4-5 stykker og skør dem i tynde skiver
Snit kålen i mindre stykker (2-4 cm stykker)
Svits det hakkede kød i fedtstoffet i en stegegryde
sørg for det smuldrer godt ud
Tilsæt gulerodsskiver, strimlet peberfrugt og snittet hvidkål
Hæld bouillon på og kryder godt, lad retten stå og koge "let" under låg i 10-15 min
Kom Ærter makaroni i, og kog yderligere 5-10 min (til pastaen er ok)
Tip: Ketchup er der mange der er tilhængere til. som tilbehør
|