Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Beskrivelse |
|
|
|
Bøffer:
400 g hakket oksekød (højst 10 g fedt pr. 100 g)
1 finthakket løg
2 finthakkede fed hvidløg
1 spsk. basilikum
1 spsk. oregano
1 tsk. salt
½ tsk. peber
1 tsk. raps- eller olivenolie til stegning
Krydrede kartoffelbåde:
5 store bagekartofl er, ca. 1 kg
2 tsk. raps- eller olivenolie
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. timian
1 tsk. salt
Hvidkålssalat:
500 g hvidkål
1 løg
1 grøn peberfrugt
1 bundt persille
1 spsk. citronsaft
1 tsk. raps- eller olivenolie
Salt og peber
Tilbehør:
Groft brød
Sæt ovnen på 200° (180° varmluft).
Bøffer: Ælt kødet med løg og hvidløg, krydderurter, salt og peber og lad farsen
trække, til bøfferne skal steges.
Form farsen til 4 runde bøffer med en tykkelse på ca. 1 cm.
Opvarm olien på en stor pande og steg bøfferne i ca. 4min. på hver side.
Skru ned for varmen undervejs, så de ikke bliver brændte.
Krydrede kartoffelbåde:
Skær hver kartoffel i 8 store både og ryst dem i en pose sammen med olie,
spidskommen, timian og salt, til krydderiblandingen er godt fordelt.
Fordel bådene på en bageplade med bagepapir og bag dem i 35-40 min.
Vend dem en enkelt gang undervejs.
Hvidkålssalat: Snit hvidkål, løg og peberfrugt i tynde strimler og hak persillen
fint.
Vend alle ingredienserne sammen, dryp med citronsaft og smag til med salt og
peber.
Servér de græske bøffer med kartoffelbåde, masser af hvidkålssalat og groft
brød.