Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Græsk moussaka med kartofler og aubergine

 

Ingredienser  

1 spsk olie
1 løg, hakket
1 fed hvidløg, finthakket
400-450 gr hakket oksekød
1 ds hakkede tomater
1 dl vand
1 tsk paprika
1/2 tsk chili
2 tsk timian – oregano kan også bruges
1/2 tsk stødt kanel
salt og peber
evt. et nip sukker
1 aubergine
1 bagekartoffel

Bechamelsauce:
30 gr smør
2 spsk hvedemel
4 dl mælk
1/2 tsk friskrevet muskat – stødt muskat kan også bruges, men har ikke så meget smag
salt og peber
50 gr revet ost

Fremgangsmåde

Varm olien op i en stor gryde og svits løg og hvidløg klare heri.
Tilsæt det hakkede kød og brun det godt, inden hakkede tomater, vand og krydderier kommes i gryden.
Lad saucen simre i 10-15 minutter, inden den smages til med salt og peber og evt. et nip sukker.

Imens skæres auberginen i skiver af ca. 1/2 cm tykkelse.
Skiverne fordeles på en bageplade med bagepapir, drysses med lidt salt og bages møre i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Skræl bagekartoflen og skær den i tynde skiver.
Fordel lidt kødsauce i bunden af et ildfast fad og læg aubergineskiver ovenpå.
Fortsæt herefter med et lag kødsauce, så kartoffelskiver, kødsauce, de sidste aubergineskiver og slut af med det sidste kødsauce.

Smelt smørret til bechamelsaucen i en gryde og rør melet i, når smørret er smeltet.
Tilsæt mælken lidt ad gangen, og pisk godt mellem hver gang, så saucen ikke klumper.
Lad saucen koge i et par minutter, så den tykner og smag til med muskat, salt og peber.
Fordel bechamelsaucen ovenpå moussaka’en og drys lidt revet ost øverst.
Bag moussaka’en ved 180 gr i ca. 40 minutter til osten er gylden og kartoflerne møre.

Server med salat, tzatziki og måske lidt godt brød.

Tip: